Redovisning

Tips för dig som funderar på att anlita auktoriserad redovisningskonsult

By 2017-10-27 maj 23rd, 2019 No Comments

Begreppet redovisning för lätt tankarna till papper och dokument, staplade på hög eller arkiverade i ett arkivskåp. Mappar, hålslagare och häftklamrar i en enda röra. Men riktigt så fungerar det inte längre.

Liksom så mycket annat så har redovisningsrutinerna förändrats i takt med digitaliseringen och numera erbjuder till exempel en auktoriserad redovisningskonsult olika appbaserade helhetslösningar som gör det möjligt att hantera bokföring, fakturering, löner och annan administration via en och samma plattform.

Det finns många fördelar med detta upplägg. Det är tids- och energibesparande och gör det möjligt för de anställda att fokusera på det rent operativa arbetet. På så sätt ökar också verksamhetens effektivitet och lönsamhet.

Du kan enkelt få bättre överblick över företagets administration med hjälp av en redovisningskonsult som erbjuder mångsidiga digitala verktyg. Läs mer om hur en molnbaserad bokföringsapp fungerar här nedanför:

Kvitton och fakturor

Alla som driver företag eller som ofta befinner sig på olika typer av tjänsteresor vet hur krångligt det kan vara att hålla ordning på alla kvitton och fakturor som ska bokföras och redovisas som exempelvis egna utlägg. Denna process har förenklats väsentligt av de digitala verktyg som nu finns till hands och som gör det möjligt att smidigt fota av och ladda upp fakturor eller kvitton som sedan läses av och analyseras.

Faktureringstjänst

Den digitala tiden har förändrat faktureringsrutinerna för många företag som nu istället använder sig av e-faktura eller faktura via e-post. Oavsett vilket system ni använder så är det viktigt att fakturan kommer fram till rätt i tid, och till rätt mottagare. Om så inte sker minskar också chansen för att du kommer att få in betalningen i tid, vilket direkt påverkar din likviditet.

Lönehantering

Lönehantering och HR-frågor är långtifrån enkelt. Det omfattar alltifrån lönespecifikationer, utbetalningar, redovisning, system för tidrapportering, sjukdagar och ersättning för exempelvis egna utlägg. Via en app kan du enkelt samla allt detta inom ramarna för en och samma plattform , vilket ger en stabil grund och god överblick för alla inblandade.

Vill du återta kontrollen över företagets ekonomi eller få bättre överblick över bokföring och administration? Kontakta då en professionell redovisningsbyrå som Fortner. Vi erbjuder digitala verktyg som effektiviserar er verksamhet.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna”