Redovisning

Sex fördelar med att anlita en redovisningskonsult

By 2018-11-14 maj 23rd, 2019 No Comments

Redovisningskonsulten får en allt mer framträdande roll bland dagens företagare och entreprenörer. Anledningen är enkel, med hjälp av konsulten kan du täcka ett komplicerat område inom företagandet. Redovisningskonsulten hjälper dig med allt som rör administration, ekonomi och även utvecklingen av din verksamhet. Vi har samlat fem fördelar med att anlita Fortner som din konsult inom redovisning.

Spara tid

Om du vet vad du behöver göra och hur du ska gå tillväga kan en arbetsuppgift utföras på ett snabbt sätt. Har du däremot inte tillräckligt med kunskap, eller är du oerfaren och osäker på vad det är du behöver göra, kommer det att ta betydligt längre tid. En redovisningskonsult från Fortner gör att du slipper lägga tid på sådant du inte är så duktig på, exempelvis bokföring och administration. Även om du är bra på detta kan det vara en god idé att lägga över arbetsuppgifterna, de binder trots allt upp din tid. Ägna dig istället åt det du är bäst på eller det du tycker är roligt och överlåt bokföringen och administrationen till oss på Fortner.

Digitalt och enkelt

Den digitala tidsåldern gör att i stort sett alla information finns tillgänglig digitalt. För Fortners del har det resulterat i kraftfulla digitala lösningar som ger företag större förutsättningar för att växa och frodas.

Fortners digitala lösningar underlättar både redovisningsarbete och IT-miljö. Vår ambition är alltid att skapa mer tid till våra kunders kärnverksamhet genom digitala lösningar som håller företaget i frontlinjen i utvecklingen och samtidigt är tids- och kostnadsbesparande. Skulle det vara några problem när det behövs hands-on arbete eller hjälp av riktiga människor finns våra konsulter naturligtvis till förfogande.

Testa din affärsidé

En affärsidé kanske känns bra i teorin men fungerar mindre bra i praktiken. Ska du starta ett företag kan du med fördel anlita en konsult inom redovisning för att gå igenom det praktiska. De kan snabbt titta igenom din blivande verksamhet från ett annat perspektiv, något som gör oss till ett utmärkt bollplank att bolla idéer och finslipa affärsplanen. Vi kan även ge råd och tips på hur du ska lägga upp företaget, från företagsform till allt annat praktiskt som en företagare behöver utföra under året.

Få hjälp med komplicerade uppgifter

För att ett företag ska fungera på ett smidigt sätt krävs det att vissa viktiga men komplicerade moment utförs felfritt, speciellt inom administrationen. Det blir snabbt jobbigt om du ska starta ett företag i Stockholm utan att ha koll på hur du betalar löner på ett korrekt sätt. När du anlitar en oss kan du lägga över flera delar av verksamheten om du skulle vilja, bland annat just löneadministrationen. Även andra uppgifter kan ordnas av Fortner, allt beror på vad det är för typ av hjälp du behöver och vilka förutsättningar du har.

Reducera dina kostnader

Hur kan du reducera kostnaderna genom att anlita Fortner? Svaret är enkelt. När du tar in en expert från en redovisningsbyrå från Stockholm kan vi undersöka din verksamhet, se vart pengarna går och föreslå effektiviseringar eller alternativa metoder som är snabbare och lättare. Råden handlar sällan om att arbeta ”billigare” utan oftast handlar det om saker som du kan göra på ett bättre sätt. Vi hjälper dig att arbeta smart istället för att arbeta hårt.

Tillgång till värdefulla råd om skatter och bokföring

För många företag kan redovisningen bli komplicerad, speciellt när företaget växer och börjar omsätta stora belopp. För att säkerställa att du gör rätt för dig, och även slippa skatteproblem så långt som möjligt, är det en god idé att ta in en konsult för rådgivning angående skatterna. Vi kan även ta fram processer för att hjälpa den interna administrationsavdelningen, alternativ hjälpa till att skapa en sådan avdelning.

Hitta en redovisningsbyrå i Stockholm

Att hitta ett företag som erbjuder råd inom redovisning är inte särskilt svårt. Det är däremot lite svårare att hitta rätt företag. Ett tips är att titta på andra faktorer än bara priset för tjänsten. Fortner, redovisningsbyrå från Stockholm kan visa att vi faktiskt levererar ett förbättrat resultat för våra kunder.