Redovisning

Samla din ekonomi hos en erfaren bokföringsbyrå

By 2017-09-07 maj 23rd, 2019 No Comments

Semestern är över och höstterminen står inför dörren. Det innebär också att det är hög tid att lägga upp en budget över det kommande halvåret.

Att driva företag handlar inte bara om att hålla ordning på kvitton inför bokföring och redovisning. Det handlar också om god framförhållning för att ta kontroll över kostnaderna redan innan de har uppstått. En budget är då ett bra sätt att få överblick över utgifter, investeringar och behovet av intäkter.

Känns det oinspirerat? Faktum är att det finns trevliga sätt att ta sig an det här arbetet på. Det gäller bara att hitta fram till rätt strategi.

Helhetslösning

Företagets ekonomi består av många olika bitar, och för att pusslet ska passa ihop så gäller det att samla de olika delarna. Ett bra tips är att ta hjälp av en och samma bokföringsbyrå för att hantera hela ekonomin. Om bokföringen, uppföljning och kund- samt leverantörskontra kan läggas in i ett och samma system så underlättas arbetet ännu mer.

Ekonomi kan lätt kännas övermäktigt, just eftersom de olika delarna är svåra att visualisera. Numera finns det dock digitala lösningar som skildrar helheten och tydliggör utvecklingen av företagets ekonomi i realtid. Det gör att du tydligt kan se hur olika satsningar och kostnader påverkar ekonomin och på så sätt minska eventuella risker.

Löpande avstämning

Budgetering handlar om att planera för kommande satsningar och väga de utgifterna mot beräknade intäkter. Men, om inte den ekonomiska planen överensstämmer med verkligheten fyller den inte särskilt stor funktion. Löpande avstämningar och uppföljningar är ett bra sätt att kontrollera att allt går enligt prognosen. En professionell redovisningsbyrå i Stockholm erbjuder regelbundna månadsavstämningar som komplement till sitt ordinarie bokslutsarbete

Vi på Fortner är en digital bokföringsbyrå som brinner för ekonomiska lösningar och tjänster som förenklar arbetet för våra kunder. Kontakta oss redan idag för rådgivning och tips inför din budgetering eller för mer information om våra olika tjänster.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna”