Redovisning

Deklarera rätt med hjälp av din redovisningskonsult

By 2018-04-04 maj 23rd, 2019 No Comments

Våren närmar sig, och det börjar bli dags att se över årets deklaration. Riktlinjerna för när och hur du ska deklarera beror dock på vilken typ av bolag du driver. Här hittar du tips och information som kan underlätta längs med vägen.

För dig som driver aktiebolag, handelsbolag, förening, stiftelse eller kommanditbolag är det verksamhetens bokslutsdatum som avgör när deklarationen ska lämnas in. Men, om du däremot arbetar med enskild näringsverksamhet är det samma datum som gäller som för den privata deklarationen, alltså 2 maj.

I denna typen av deklaration ska du ange resultatet av din näringsverksamhet och deklarera företagets inkomst. Dessutom krävs momsdeklaration och årsbokslut.

Tycker du det låter komplicerat? Ett alternativ är att ta hjälp av en auktoriserad redovisningskonsult. De kan hjälpa till med att sammanställa ett digitalt deklarationsunderlag som du enkelt godkänner online.

Vi på Fortner hjälper både privatpersoner och företagare med allt som har med deklarationen att göra.

Minimerad risk för felaktigheter

Fördelarna med att anlita professionell hjälp är många. Då minskar risken för felaktiga uppgifter och du behöver själv inte känns stress inför arbetet att sammanställa alla uppgifter på rätt sätt. Sedan bör du naturligtvis se över underlaget innan du godkänner, men så länge du har lämnat in korrekt dokumentation till din redovisningskonsult så finns det egentligen ingen risk för missar.

Tillgänglig rapportering online

Som företagare gäller det att ha koll på vilka momssatser som gäller för den aktuella verksamheten, men också på vilka avdrag som kan göras och när. Även skatteberäkning – och rapportering är en viktig ingrediens när det kommer till deklarering. En professionell redovisningsbyrå guidar dig vidare inom samtliga dessa områden och om du vill lära dig mer om inkomst- och skatterapportering så kan de också erbjuda rådgivning.

För bästa översikt rekommenderas också att du investerar i digitala verktyg och appbaserade lösningar som gör det möjligt att sköta företagets ekonomi var och när du vill, via dator, mobil, eller andra enheter. På den här typen av plattformar kan du hantera alltifrån lön till fakturering och bokföring och det är enkelt att generera underlag för deklaration, moms- och skatteredovisning.

Molnbaserat – tillgängligt och säkert

Om du väljer en molnbaserad lösning så behöver du heller inte oroa dig för att viktig dokumentation ska gå förlorad. Tvärtom är allt material tillgängligt och åtkomligt för alla inom din organisation som behöver kunna använda tjänsten och registrera uppgifter.

Behöver du hjälp med att starta eget företag eller har frågor och söker hjälp kring att avveckla aktiebolag, så kan vi även hjälpa dig med detta. Kontakta din redovisningskonsult.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna”