Redovisning

Bokföring online – enkelt och tillgängligt

By 2018-03-09 maj 23rd, 2019 No Comments

När det kommer till bokföring är det många som upplever det mest som ett nödvändigt ont. Något tråkigt som måste göras men som man helst hade sluppit undan om man själv fick välja. Nå, det behöver inte vara så svårt som det kanske kan verka. Här nedanför följer ett antal tips för hur bokföringsrutinerna kan rulla på lite smidigare – exempelvis med hjälp av en professionell bokföringsbyrå.

Som egenföretagare är det ofta mycket att tänka på. I vissa fall krävs att man ensam axlar rollen som VD, ekonomi – och marknadschef på en och samma gång. Inte konstigt att vissa uppdrag då får stryka på foten – något annat finns det helt enkelt inte tid med.

I dessa fall blir det lätt att man skjuter på bokföring och redovisning, vilket innebär att det kan bli mycket att hantera när man väl sätter igång. Genom att inte hantera bokföringen löpande försvårar man dels för sig själv, men går även emot reglerna för hur detta ska skötas.

Vad ska bokföras?

Vad ska då inkluderas i bokföringen? Allting som på ett eller annat sätt påverkar företagets ekonomi. Inkomster, utgifter, fakturor, löneunderlag, avskrivningar och liknande. Datum för fakturans sammanställande, belopp, uppgifter om till vem den är ställd, och vad den avser är andra exempel på sådant som ska inkluderas. Information om momssatser, beskattningsunderlag och löpnummer ska också ingå.

Förenkla processerna

Mycket att tänka på, men genom att anlita en kompetent aktör kan du få hjälp och slippa oroa dig för att din bokföring kanske inte håller måttet. Om du ändå vill göra din bokföring på egen hand så rekommenderas att ta hjälp av digitala verktyg. På så vis kan du enkelt och dagligen sköta din bokföring online utan att fastna med skrynkliga papper, otydliga processer och frustrerande flaskhalsar. Systemet är då alltid tillgängligt oavsett vilken enhet du använder, och vid vilken tidpunkt du än väljer att logga in.

Bokföring är kanske inte det roligaste. Men, det finns sätt att underlätta processerna och samarbete med en digital bokföringsbyrå är en utmärkt strategi för dig som vill tillgängliggöra och förenkla företagets ekonomi.

Vi på Fortner brinner för smarta lösningar som underlättar för fler och strävar alltid efter att kunna erbjuda effektiv konsultation eller partnerskap. Kontakta oss redan idag och minska risken för flaskhalsar och ofullständig bokföring.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna”