Redovisning

Anlita en redovisningskonsult som stöd inför årsskiftet

By 2017-12-27 maj 23rd, 2019 No Comments

Nyåret närmar sig och det är dags att ta fram en strategi för företagets finansiella rutiner. Alltifrån redovisning, fakturering, skatteplanering och deklaration hör denna tiden till och det finns mycket att vinna på att förbereda sig på rätt sätt, gärna i samarbete med en professionell redovisningskonsult.

Vilka åtgärder som passar just dina finanser och din ekonomi beror dock på flera olika faktorer. Till exempel på vilken typ av bolag och verksamhet du driver, inom vilken typ av bransch. För en ensam- eller fåmansföretagare gäller också helt olika villkor än för ett större bolag med många anställda.

Men att skaffa sig en överblick är inte alltid det enklaste, framförallt inte under en period som denna, när det ofta är fullt upp med annat. Ett bra tips är då att kontakta en auktoriserad redovisningskonsult som kan guida dig till rätt strategier och rutiner. En sådan aktör erbjuder bland annat följande tjänster:

Rådgivning

Skaffa dig bättre förståelse för finanser och ekonomi via rådgivning inom områden som fakturering, lönehantering och ekonomistyrning. Passa samtidigt på att skaffa dig uppdaterad kunskap i områden som kommer att förändras under det kommande året. Ett exempel på detta är den nya Dataskyddslagen (GDPR) som träder i kraft i maj 2018.

Om du planerar att starta eget under det kommande året kan det även vara bra med lite grundläggande rådgivning inom bolagsbildning och affärsutveckling.

Bokföring

Bokslut och bokföring behöver naturligtvis inte vara färdigt prick i samband med nyåret, men för de flesta företagare är det bra att sikta på att få klart den löpande bokföringen åtminstone någon gång under januari månad. Exakt vad som gäller för dig beror dock på företagets specifika bolagsform. Kontakta en bokföringsbyrå om du är osäker.

Momsredovisning

Årsskiftet är en period för moms- och skattedeklaration. För att detta ska bli gjort på rätt sätt gäller det för dig som företagare att vara medveten om exakt vilka momssatser och regler som gäller. En redovisningskonsult kan hjälpa till med detta och även med att ta fram korrekta inkomstdeklarationer för privatpersoner och företag.

Fortner är en auktoriserad redovisningsbyrå som kan guida dig till rätt finansiella rutiner och till en stabil ekonomisk grund inför 2018. Kontakta oss redan idag för mer information om våra olika tjänster.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna”