Digital Arbetsplats

10 gratis PowerPoint-mallar för proffsigare presentationer

By 2019-03-12 september 14th, 2020 No Comments

En väldesignad och tydlig presentation kan vara avgörande för resultatet du hoppas på att få ut. PowerPoint är ett kraftfullt verktyg som har massor med inbyggd funktionalitet för att underlätta arbetet med att bygga ihop en riktigt bra presentation. Men att få presentationen att se ut som man vill kan ändå vara en utmaning utan ett tränat designöga.

En riktigt bra presentation ska vara hjälpsam, kommunicera information och visualisera data på ett tydligt sätt samt hålla mottagaren engagerad. Ett vanligt misstag är att lägga in för mycket text i presentationen. Folk kommer automatiskt att rikta sin uppmärksamhet mot skärmen och tyda informationen på den. Ifall det är mycket text att läsa finns det en risk att de inte lyssnar på det du presenterar samtidigt. Försök därför jobba med slides som sammanfattar det du pratar om i korta punktlistor eller meningar istället för att skriva ner allt du kommer att prata om. Det ökar värdet av det du faktiskt säger och håller folk mer engagerade.

Det finns tusentals bra och väldesignade presentationsmallar du kan ladda ner. Men viktigt att tänka på är att anpassa mallen efter din presentation och inte tvärtom. Mallen borde fungera som inspiration och underlätta designen av sidorna för dig men anpassa designen efter ditt innehåll och inte tvärtom.

Här kommer 10 gratis mallar du kan använda dig utav för din nästa presentation, eller kanske sätta din egen prägel på och använda som en återkommande företagsmall.

1. Bronx
bronx gratis powerpoint mall

 

2. Power
power gratis powerpoint mall

 

3. Altezza
altezza gratis powerpoint mall

 

4. Aida
aida gratis powerpoint mall

 

5. Annual report
annual report gratis powerpoint mall

 

6. Casper

casper gratis powerpoint mall

 

7. Macademia

macademia gratis powerpoint mall

 

8. Style

style gratis powerpoint mall

 

9. Wagner

Wagner powerpoint mall

 

10. Blockchain

blockchain powerpoint mall gratis